Doorgaan naar hoofdinhoud

Website met uitleg basisverzekering


ZN en partners lanceren website met uitleg over basisverzekering. Voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking is er een nieuwe site ontwikkeld: www.uitlegzorgverzekering.nl. Deze nieuwe website legt op eenvoudige wijze uit hoe de basisverzekering werkt.

Beperkte gezondheidsvaardigheden

Drie op de tien Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Het gaat vooral om laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen blijken weinig kennis te hebben van de basisverzekering. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt het belangrijk dat iedereen weet hoe de basisverzekering werkt. ZN heeft daarom samen met Leer Zelf Online, Pharos expertisecentrum gezondheidsverschillen en Zorgverzekeringslijn www.uitlegzorgverzekering.nl ontwikkeld. Deze nieuwe website legt op eenvoudige wijze uit hoe de basisverzekering werkt.

Stap voor stap uitleggen

Gezondheidsvaardigheden zijn de vaardigheden van mensen om gezondheidsinformatie te verkrijgen, te begrijpen en te gebruiken in hun eigen situatie. Dit is voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking niet vanzelfsprekend. Met behulp van de website worden de basisverzekering en aanverwante begrippen zoals het eigen risico, de eigen bijdrage en zorgtoeslag stap voor stap en met voorbeelden uitgelegd.


Deel dit bericht via:

Heeft u een vraag?

560.000 klanten

De Friesland heeft 560.000 klanten.


Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.


Altijd het juiste antwoord

Beoordeeld door de Nederlandse Zorgautoriteit.