Doorgaan naar hoofdinhoud

Verzekerden en medewerkers De Friesland zwemmen alsnog voor Maarten


Vijftien verzekerden en medewerkers van De Friesland hebben alsnog gezwommen voor de inzamelingsactie van Maarten van der Weijden. Ze zouden – gesponsord door familie, vrienden en collega’s- etappes van de Elfstedentocht van Maarten meezwemmen, maar dat mocht uiteindelijk niet vanwege de slechte kwaliteit van het buitenwater.

Als verlate steun voor Maarten én om toch te laten zien dat alle trainingen niet voor niets zijn geweest, maakten ze donderdagmiddag 23 augustus alsnog hun gesponsorde zwemkilometers (500 meter of 2 kilometer) in het openluchtzwembad in Witmarsum. Daar werd ook het bijeengebrachte sponsorbedrag bekend gemaakt: 28.461 euro. Dit geld gaat, zoals bekend, naar onderzoek naar kanker.

De Friesland had voor de Elfstedentocht van Maarten een team van 22 enthousiastelingen die delen van de Elfstedentocht mee zouden zwemmen, maar niet iedereen kon op de nieuwe datum meedoen. Aanvankelijk wilde De Friesland het ‘inhaal-zwemmen’ alsnog later doen in het buitenwater, maar kreeg het advies dit niet te doen. De waterkwaliteit is voorlopig niet goed genoeg. Om die reden heeft De Friesland contact gezocht met het buitenzwembad Mounewetter in Witmarsum, dat belangeloos een deel van het zwembad beschikbaar stelde.
Deel dit bericht via:

Heeft u een vraag?

560.000 klanten

De Friesland heeft 560.000 klanten.


Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.


Altijd het juiste antwoord

Beoordeeld door de Nederlandse Zorgautoriteit.