Grote schepen Tall Ships Races

Tall Ships Races Harlingen

Van 14 tot en met 17 juli vinden de Tall Ships Races in Harlingen plaats. De havenstad zet 4 dagen lang een groot evenement neer met veel dingen om te zien, te doen en te proeven.

Samen vitaal leven

De Friesland steunt dit, voor Friesland en de mienskip, prachtige evenement van harte. Het evenement geeft ons de kans om te laten zien wat wij belangrijk vinden: Samen vitaal leven.

  • Dat doen we onder andere door het organiseren van een vitaliteitsplein.
  • Daarnaast biedt de race jonge mensen een unieke kans om een geweldige zeilervaring op te doen. Daarom hebben we ook 4 trainees gesponsord die in juli, mede dankzij De Friesland, hun grenzen gaan verleggen.

Deze video gaat over een vorige editie van de Apenkooi XL.

Kom naar het vitaliteitsplein

Tijdens het evenement organiseren we vier dagen lang een vitaliteitsplein in de Nieuwe Willemshaven. Met onze Apenkooi XL willen we bezoekers op een laagdrempelige wijze enthousiast maken om in beweging te komen. En er is ook een smoothiebar, waar je een smoothie kunt drinken of waar wij je kunnen helpen gezonde keuzes te maken op het gebied van voeding. Kortom: samen vitaal leven. Dát vinden wij belangrijk.

Ontmoet de trainees

Traineeship

Vier jongeren gaan op avontuur en maken de (zeil)reis van hun leven. Wij sponsoren deze vier trainees en volgen hen op de voet tijdens hun ervaringen op een heus Tall Ship. Houd daarvoor deze pagina goed in de gaten én volg ons via Instagram en Facebook.

Plan je bezoek

Over de Tall Ships Races

Harlingen is een van de gasthavens van de Tall Ships Races 2022. De race start op 9 juli in Esbjerg (Denemarken). Harlingen is 14 juli het eindpunt van de eerste etappe. Aan het evenement nemen 60 tot 80 van ’s werelds grootste zeilschepen deel. Naast het bewonderen van de schepen zijn er talloze activiteiten.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor