Samen gezond en vitaal leven. Doe je mee?

Je bent bij ons verzekerd van goede zorg. We zijn er niet alleen voor je als je zorg nodig hebt, we helpen elkaar ook om gezonde keuzes te maken. Samen gezond en vitaal leven dus.

Vitale mienskip

Onze droom is om met elkaar de meest gezonde en vitale mienskip van Nederland te zijn. Een gemeenschap waarin we met elkaar voor elkaar zorgen als dat nodig is. Tegelijkertijd willen we dat je zoveel mogelijk uit het leven haalt. Samen met je vrienden en familie.

Epke Zonderland is het gezicht van De Friesland. Als nuchtere Fries en fanatiek topsportmens past het perfect bij onze kernwaarden.

'Er zijn veel raakvlakken tussen mij en De Friesland. Ik ben arts, topsporter en een oprjochte Fries natuurlijk. De Friesland wil mensen in beweging krijgen en dat spreekt mij heel erg aan. Ik denk dat we elkaar daarin kunnen versterken.’

Samen bereiken we meer

Voldoende en goede beweging, voeding, werk en ontspanning zijn de ingrediënten van gezond leven. Daarom steunen we activiteiten op het gebied van vitaliteit en gezondheid. En soms zetten we zelf de eerste stap. Want samen bereiken we meer.

Doe je mee? community

Onze community is dé plek voor iedereen die gezond wil eten, bewegen en mentaal fit wil blijven. Mensen kunnen hier met elkaar in gesprek gaan, meedenken en vooral ook meedoen. We willen de gezondste en meest vitale mienskip van Nederland vormen. Vanuit deze gedachte is de community Doe je mee? ontstaan. Word lid en doe mee!

Sport op Basisscholen

Sport op Basisscholen zorgt voor beter bewegingsonderwijs en fitte kinderen. Dit is goed voor sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Met gediplomeerde docenten en gezonde voedingsprogramma's leggen we de basis voor een gezonde toekomst.

Vitale Regio

Het doel van Vitale Regio Fryslân is om (zwaardere) zorgvragen te verminderen of zelfs te voorkomen. Bijvoorbeeld door hulp te bieden bij stoppen met roken en een zinvolle dagbesteding voor ouderen met een psychische kwetsbaarheid. Met dit programma investeert De Friesland, samen met GGD Fryslân en de Friese gemeenten in preventie.

Zo zijn we er voor jou

  • Dokter Appke: Onze app waar je terecht kunt met je gezondheidsvragen. Snel en deskundig antwoord van een verpleegkundige. Nieuw: klanten kunnen nu online beeldbellen met een huisarts.
  • Zorg bij jou in de buurt: Voor goede zorg kun je terecht bij een zorgverlener in jouw eigen omgeving, onze gecontracteerde zorgaanbieders zitten ook bij jou in de buurt. Zo ben je verzekerd van goede zorg, dichtbij.
  • Persoonlijk contact: Onze hulp en dienstverlening is altijd binnen handbereik. Je kunt bij ons telefonisch altijd snel terecht met je vragen. De goede bereikbaarheid van onze klantenservice wordt beoordeeld met een 8.1.

Verzekerd van goede zorg. Dichtbij.