Samen gezond en vitaal leven. Doe je mee?

Je bent bij ons verzekerd van goede zorg. Maar we helpen je ook om gezonde keuzes te maken. Zo zijn we er niet alleen voor je als je zorg nodig hebt, maar helpen we elkaar ook om gezond en vitaal te leven.

Kies voor samen

Onze droom is om met elkaar de meest gezonde en vitale gemeenschap van Nederland te zijn. Om met elkaar voor elkaar te zorgen als dat nodig is. Tegelijkertijd willen we dat je zoveel mogelijk uit het leven haalt. Samen met je vrienden en familie.

Epke Zonderland is het gezicht van De Friesland. Als nuchtere Fries en fanatiek topsportmens past hij perfect bij onze kernwaarden.
‘Er zijn veel raakvlakken tussen mij en De Friesland. Ik ben arts, topsporter en een oprjochte Fries natuurlijk. De Friesland wil mensen in beweging krijgen en dat spreekt mij heel erg aan. Ik denk dat we elkaar daarin kunnen versterken.’

Samen bereiken we meer

Voldoende en goede beweging, voeding, werk en ontspanning zijn de ingrediënten van gezond leven. Daarom steunen activiteiten op het gebied van vitaliteit en gezondheid. En soms zetten we zelf de eerste stap. Want samen bereiken we meer.

Sport op Basisscholen

Sport op Basisscholen zorgt voor beter bewegingsonderwijs en fitte kinderen. Dit is goed voor sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Met gediplomeerde docenten en gezonde voedingsprogramma's leggen we de basis voor een gezonde toekomst.

Dans op Recept

Uit onderzoek blijkt dat mensen met Parkinson langer zelfstandig functioneren als ze meer in beweging zijn. Dans op Recept biedt wekelijks danslessen speciaal voor mensen met Parkinson. Ook mantelzorgers, vrienden en familie zijn welkom.

Apenkooi XL. Doe je mee?

Bewegen is leuk. Hoe leuk? Dat laten we je graag in de praktijk ervaren. De afgelopen maanden organiseerden we diverse pop-up apenkooi events in Friesland, Groningen en Drenthe. Deze waren bedoeld om je te inspireren om op een leuke manier te bewegen.

Zo zijn we er voor jou

  • Wachtlijstbemiddeling: We zoeken in overleg met jou een ander ziekenhuis of behandelcentrum. Zo krijg je sneller de juiste zorg en word je gemiddeld 43 dagen eerder geholpen.
  • Dokter Appke: onze app waar je altijd terecht kan met je gezondheidsvragen. Snel en deskundig antwoord van een verpleegkundige, of je nou thuis, onderweg, of op vakantie bent.
  • Mantelzorglijn: mantelzorgers zijn de steun en toeverlaat van hun naasten. Bij De Friesland hebben we daarom de Mantelzorglijn, waar mantelzorgers terechtkunnen met hun vragen.

Kies voor samen. Samen met De Friesland. Doe je mee?