Doorgaan naar hoofdinhoud

Samen gezond en vitaal leven. Doe je mee?

Je bent bij ons verzekerd van goede zorg. Daar zetten we ons elke dag voor in. Maar we willen je ook ondersteunen om gezonde keuzes te maken. Zo zijn we er niet alleen voor je als je zorg nodig hebt, maar helpen we elkaar ook om gezond en vitaal te leven. Bekijk het filmpje voor het verhaal achter De Friesland.

mienskip in beweging

Een mienskip in beweging

Onze droom is om met elkaar de meest gezonde en vitale ‘mienskip’ (gemeenschap) van Nederland te zijn. Een gemeenschap die draait om gezond bewegen, eten, werken en leven. We geloven namelijk dat mensen elkaar willen helpen om gezonde keuzes te maken. Daarom zijn we benieuwd naar jou. Heb je een gezonde tip waar meer mensen bij gebaat zouden zijn? Heb je een goed idee om mensen in je omgeving in beweging te krijgen? Deel je idee in onze Facebook community Fit in je vel! Doe je mee?
Logo en huisstijl

Logo en huisstijl

Bij deze gezonde ambitie passen een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Onze nieuwe huisstijl onderschrijft beter wie we zijn en wat we voor jou willen betekenen. Het logo is de vertaling van de mienskipgedachte. De drie pijlers in de F van De Friesland staan voor de drie stappen waarin een goed idee navolging vindt en uitmondt in een gemeenschap. Het begint met een individu, gevolgd door een tweede die anderen actief aanspoort zich aan te sluiten. Uiteindelijk ontstaat er zo een mienskip. Daar staan en gaan wij voor.
Epke

Epke gezicht De Friesland

Epke Zonderland is het gezicht van De Friesland. Als nuchtere Fries en fanatiek topsportmens past hij perfect bij onze kernwaarden. We zijn super trots dat Epke Zonderland zich verbonden voelt met onze organisatie. Samen met Epke willen we mensen inspireren om gezond te leven en in beweging te komen.
‘Er zijn veel raakvlakken tussen mij en De Friesland. Ik ben arts, topsporter en een oprjochte Fries natuurlijk. De Friesland wil mensen in beweging krijgen en dat spreekt mij heel erg aan. Ik denk dat we elkaar daarin kunnen versterken.’

Apenkooien. Doe je mee?

Bewegen is leuk. Hoe leuk? Dat laten we je graag in de praktijk ervaren. De komende maanden organiseren we diverse pop-up apenkooi events in Friesland, Groningen en Drenthe. Deze zijn bedoeld om je te inspireren om op een leuke manier te bewegen.

Lees meer over ApenkooiXL!

Samen komen we in beweging. Want bewegen is leuk. Doe je mee?