Doorgaan naar hoofdinhoud

Hartveilig documentaire

ALS HIJ ER NIET WAS GEWEEST ...


De aangrijpende documentaire Hartveilig vertelt het verhaal van Herman, geliefde Gerda en burgerhulpverlener Lykele. De drie hoofpersonen nemen je ieder op eigen wijze mee naar de dag dat alles veranderde: 26 oktober 2014. “Als hij dit niet had gedaan, weet ik niet of ik hier nog wel was geweest.”

“We hoorden de ademhaling van Herman, twee keer een zucht en toen zakte zijn hoofd scheef en.... niets meer.”

HARDE FEITEN

Iedere week krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand. Tijd is cruciaal: iedere minuut dat er niet wordt ingegrepen, neemt de overlevingskans met 10% af. Na 6 minuten is kans op blijvende hersenbeschadiging aanzienlijk. De ambulance is niet altijd als eerste ter plaatse en daarom is het belang van burgerhulpverleners zo ontzettend groot.

HARTHELDEN GEZOCHT

Het mooie nieuws is: harthelden kunnen het verschil maken. We willen alle reanimatie-burgerhulpverleners inspireren en aanmoedigen om zich aan te melden voor de HartslagNu App.

Hoe het werkt? De meldkamer stuurt een appje naar de burgerhulpverlener die op dat moment in de buurt is van het slachtoffer. Maar hoe gaat zoiets? Wat staat je te wachten? Weet je alles nog? Vragen die ook door het hoofd van Lykele flitste. Hij neemt je mee naar zijn allereerste reanimatie moment, waar het er écht op aankomt. “Ik begon te tellen 1-2-3, nee dit moet sneller.”

Ga er even voor zitten, dit indringende én inspirerende verhaal duurt 12 minuten. Wil je de film met je liefsten om je heen delen? Doen! Dat jij als burgerhulpverlener en app gebruiker heel waardevol kunt zijn, bewijst deze video. Wil je naar aanleiding van deze documentaire meer weten over het onderwerp of je direct als burgerhulpverlener aanmelden? Ga naar http://fryslanhartveilig.frl/aanmelden/.

"We hoorden de ademhaling van Herman, twee keer een zucht en toen zakte zijn hoofd scheef en.... niets meer."

Delen:

Gerelateerde content

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.