Doorgaan naar hoofdinhoud
foto obesitas

Samen met Garfield obesitas te lijf!

GAMING HELPT KINDEREN BIJ GEZONDERE LEEFSTIJL


In de afgelopen jaren is het aantal kinderen in Nederland met obesitas verdubbeld. Dit kan leiden tot ernstige klachten, zowel psychisch als lichamelijk. Obesitas is een van de veroorzakers van diabetes en hart - en vaatziekten. Daarom gaat CatVentures een serious game ontwikkelen om dit maatschappelijke probleem tegen te gaan met de bekende cartoonfiguur Garfield in de hoofdrol. Het spel komt in de tweede helft van 2016 op de markt. Het doel van deze serious game is om kinderen van vijf tot elf jaar spelenderwijs alles over goede voeding en gezond leven te leren. Innovatieve spelconcepten zorgen ervoor dat kinderen, zonder dat zij het idee hebben dat ze iets moeten of iets niet mogen. De game, die wereldwijd wordt uitgebracht, zal een helpen om obesitas bij kinderen tegen te gaan. 


 

GARFIELD ALS ROLMODEL 

De bekende stripkat Garfield, die o.a. iedere dag nog als vaste cartoon in de Telegraaf is te vinden,staat bekend om zijn ‘hongerige’ karakter en (te veel) eten. Maar Garfield is ook sympathiek en heeft humor. Daarom is ervoor gekozen Garfield voor de video game te gebruiken. Jim Davis, de Amerikaanse bedenker van Garfield, was daarover direct enthousiast. Tim Laning, directeur Grendel Games: “Juist een stripfiguur is goed in staat om een brug te slaan naar kinderen. Garfield is toegankelijk en aaibaar. Op een laagdrempelige en speelse manier zijn we door het maken van een game sneller in staat om kinderen te helpen en bewust te maken van een gezonde leefstijl.”Ben Dijk, investment director De Friesland Participatiefonds hierover: “De Friesland is al lang bezig met preventie rondom de thema’s bewegen en voeding met bijvoorbeeld Sport op Basisscholen. Obesitas blijft onder jonge kinderen een groeiend probleem waarin we meer energie moeten steken.De Wereldgezondheidsorganisatie voorspelt zelfs dat obesitas de nieuwe volksziekte gaat worden en ondervoeding en infectieziekten zal vervangen als belangrijkste oorzaak van een slechte gezondheid. Zo’n 20% van de bevolking van Nederland kampt met obesitas.”

SERIOUS GAMING EN ZORG

De Friesland Participatiefonds (onderdeel De Friesland Zorgverzekeraar), Grendel Games en het Ir. G.J. Smid fonds hebben gezamenlijk de nieuwe onderneming CatVentures Games opgericht. Sinds begin 2014 heeft De Friesland, middels De Friesland Participatiefonds een belang in het Leeuwarder gamebedrijf Grendel Games. De Friesland nam deze stap vanwege de overtuiging dat e-health en serious gaming een grote bijdrage kunnen leveren aan de effectiviteit en kwaliteit van leven binnen de zorg. Zowel voor behandeling, alsook voor preventie. Het gaat bijvoorbeeld ook een grote rol spelen bij de zelfredzaamheid van patiënten in de nabije toekomst. Daarnaast geeft deze participatie ook de mogelijkheid om vanuit gezamenlijke kennis – gaming- en zorginhoudelijk -te bekijken welke game(s) er samen ontwikkeld konden worden. CatVentures is het eerste resultaat van deze samenwerking. 

"Op een laagdrempelige en speelse manier zijn we door het maken van een game sneller in staat om kinderen te helpen en bewust te maken van een gezonde leefstijl."

Delen:

Gerelateerde content

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.