Doorgaan naar hoofdinhoud
Portretfoto Karin Visser

Stoppen met roken

KARIN GAAT STOPPEN IN STOPTOBER

 

Stoptober. 3 verhalen over stoppen met roken in oktober: succesvol stopper Durk Stoker, dit-jaar-gaat-het-mij-wel-lukken-stopper Karin Visser en longarts Henk Los.

Karin

Ze rookt sinds haar 14e. Het klassieke verhaal: meedoen met de stoere en coole kinderen. Karin vindt het nu op haar 23e de hoogste tijd op nu écht te stoppen. “Tijdens mijn werk, bij de klantenservice van De Friesland Zorgverzekeraar, hoor ik bijna dagelijks verdrietige verhalen van mensen die erg ziek zijn. Vitaliteit op de werkvloer staat bij ons voorop, maar toch rook ik. Dat zet mij aan het denken: nu stop ik.

Stoppen met een beetje hulp

“Ik rook vooral uit verveling. Als ik sta te wachten op de bus of op een vriendin, dan haal ik de sigaretten tevoorschijn. Dat is toch best een rare gewoonte? Daarom heb ik mij opgegeven voor Stoptober. Als ik meedoe, weten anderen dat van mij. Dus als ik de fout in dreig te gaan, zeggen zij: ‘Hé je was toch gestopt?’ Dat gaat me helpen.”

Extra sporten

“Vaak hoor ik dat mensen die stoppen met roken een paar kilo aankomen. In plaats van roken gaan ze eten. Dat wil ik niet. Afgezien van het roken, ben ik eigenlijk altijd met mijn gezondheid bezig. Ik heb samen met mijn sportschool afgesproken dat ik volle bak ga bewegen.”

App

“Ik stop niet om geld over te houden, maar ik ben benieuwd hoeveel het roken mij eigenlijk kost. Ik denk wel minimaal € 50,- per maand! In een app ga ik bijhouden hoeveel ik precies bespaar. Wat ik er mee ga doen? Poeh, nog geen idee.”

Vol goede moed

“Stoppen wordt een hele uitdaging. Voor mij is oktober juist een moeilijke maand, omdat ik dan jarig ben. Toegegeven: ik ben echt een gezelligheidsroker. Ik weet van mijzelf dat het beter is om gewoon in het diepe te springen. Als het eerst heel moeilijk is, kan het daarna alleen maar makkelijker worden. Met de steun van mijn vrienden en familie weet ik het zeker: het gaat mij lukken.”

Meer weten over stoppen met roken? Ga naar onze website voor meer informatie over de vergoedingen bij stoppen met roken.

“Stoppen wordt een hele uitdaging. Voor mij is oktober juist een moeilijke maand, omdat ik dan jarig ben."

Delen:

Gerelateerde content

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.