Doorgaan naar hoofdinhoud
Bruschetta

Gezond zomers recept

ITALIAANSE BRUSCHETTA

 

Kent u dat? Tijdens een vakantie een lekker lokaal recept proeven en wanneer u het bij thuiskomst wilt namaken, komt u maar niet achter het geheim van de kok. Dat had Mama Mascha ook. Toch, na heel veel Italiaanse bruschetta’s testen en in de oven schuiven heeft zij het ontdekt. De echte bruschetta’s krijgt u door met knoflook nog over het warme broodje te wrijven. Met deze wonderlijke hapjes maakt u van de (werk)borrel een feestje. Si! Trakteer gezellig de hele afdeling: gedeelde knoflook-smart is halve smart.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 stokbrood of ander lekker brood 
  • 4 tot 6 eetlepels olijfolie 
  • grof zeezout 
  • peper 
  • 1 teentje knoflook

Tomatentopping 

  • 4 tomaten 
  • handje verse basilicum 
  • 1 bol mozzarella 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • ½ eetlepel balsamicoazijn

Paprikatopping 

  • 1 paprika 
  • 50 gram geitenkaas 
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • ½ eetlepel balsamicoazijn

BEREIDING ITALIAANSE BRUSCHETTA

Snijd het stokbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Doe een laag olie met wat grof zeezout in een platte schaal en drenk het brood aan beide kanten in de olie. Bak de broodjes in een grillpan of koekenpan aan beide kanten ongeveer 1 minuut. Ze zijn goed als ze knapperig zijn van buiten en nog een beetje zacht van binnen.  
Snijd de knoflookteen door de helft en wrijf met het snijvlak over de nog warme broodjes. Laat het even afkoelen en ga ondertussen aan de slag met de toppings. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. De zaadjes zijn waterig en verpesten de smaak van de dressing. Zonde. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en meng deze met de tomaten en een klein scheutje lekkere olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Beleg de broodjes en garneer ze met wat blaadjes basilicum. Snijd de paprika en geitenkaas in blokjes. Meng de paprika en geitenkaas door elkaar met een scheutje lekkere olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met wat gedroogde Italiaanse kruiden. Uw gezond zomers recept is klaar, smullen maar!

Mag het een teentje meer zijn?

Of uw directe omgeving blij wordt van (extra) knoflook door het eten weten we niet – gezien de niet zo aantrekkelijke adem - maar wél dat knoflook goed is voor uw lijf. Ook op reis. Een paar voordelen op een rij:

  • Knoflook brengt niet alleen smaak aan uw eten, maar kan uw immuunsysteem een serieuze boost geven. Bent u in het buitenland op vakantie en heeft u een niet al te sterke maag als het gaat om ‘vreemd’ voedsel? Door de antibacteriële werking kan knoflook schadelijke bacteriën in de darmen vernietigen. Zo bent u beter bestand tegen een voedselvergiftiging die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door Salmonella. Toch een voedselvergiftiging opgelopen in het buitenland? Zorg dan dat u onnodige kosten voorkomt met een goede reisverzekering.
  • Knoflook is een sterke virusremmer als het gaat om een zomergriepje. De beste werking: eet knoflook rauw. Als u het durft.
  • EHBO momentje, maar niets in (vakantie)huis? Knoflook doet het ook goed bij het ontsmetten van wonden.

Arbeidsvitaminen 

Dit recept komt uit het nieuwe boek van Foodtruck Mama Mascha ‘Arbeidsvitaminen: lekker en gezond aan het werk’. Een kookboek van 160 pagina's boordevol tips en recepten voor eetmomenten op uw werk zoals de gezonde lunch, als er iets te vieren valt en ja, zelfs de borrel.

Of uw directe omgeving blij wordt van knoflook weten we niet – gezien de niet zo aantrekkelijke adem - maar wél dat knoflook goed is voor uw lijf.

Delen:

Gerelateerde content

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.