Doorgaan naar hoofdinhoud
Avocado

Klant in de keuken

CHOCOLADEMOUSSE MET AVOCADO

 

In de vorige nieuwsbrief hebben we kookliefhebbers opgeroepen hét favoriete recept te delen: van campingsalade, gezonde ijslolly’s waar we van smelten tot aan de beste groentetaart uit eigen moestuin. Orthomoleculair Therapeut (voedingsdeskundige) én kookliefhebber Karlijn Bluijs gunt u een kijkje in haar keuken. “Ik kook graag en ik eet graag”. Zij trapt af met heerlijke chocolademousse met banaan en avocado. “Suiker-, gluten- en zuivelvrij en tóch vol van smaak”.

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado (in stukjes)
  • 2 rijpe bananen (in stukjes)
  • 1-2 eetlepel (rauwe) ongezoete cacaopoeder
  • 1-2 eetlepel ongezoete kokosroom

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender (of gebruik een keukenmachine of hakmolen) en meng het door elkaar totdat er een smeuïge massa ontstaat. Proef het resultaat en voeg naar smaak extra cacao en of

kokosroom toe. Serveeropties: lekker met fruit zoals aardbeien of bessen. Beetje chiazaad als topping is ook een aanrader. Voeg hiervoor 1 eetlepel chiazaad toe en laat de mousse dan minimaal 30 minuten (in de koelkast) staan zodat de zaadjes lekker zacht worden.

Smakelijk verhaal

Karlijn Bluijs: “Dit is een favoriet bij mij thuis. Suiker-, gluten- en zuivelvrij en tóch vol van smaak. Meestal geef ik gasten eerst de mousse zonder te vertellen waar ik het van gemaakt heb. Leuk om te zien dat tot nu toe iedereen enthousiast is en vooral verbaasd dat je met natuurlijke producten zo’n heerlijk dessert kan maken.

Alleskunner Avocado

Avocado’s hebben inmiddels een gezonde reputatie opgebouwd. Boordevol gezonde vetten, eiwitten en vezels. Bovendien heerlijk zacht, romig en met een subtiele smaak. Ook helpt avocado ontstekingen voorkomen en verminderen. Maar hoe weet u in de winkel of deze groene rakker goed rijp is? Dit controleert u door het pitje aan de bovenkant van de avocado te verwijderen. Is de holte lichtbruin? Dikke kans dat de avocado overrijp is en dan is laten liggen - als u voor deze chocolademousse gaat - een betere optie. Mooi helder? Dan is de avocado goed rijp.

Oproep

Wilt u net als Karlijn Bluijs uw favoriete recept en het smakelijke verhaal achter dit gerecht delen in de nieuwsbrief? Deel uw recept.

"Dit is een favoriet bij mij thuis. Suiker-, gluten- en zuivelvrij en tóch vol van smaak."

Gerelateerde content

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.