Informatieve folders

Wij hebben een aantal informatieve folders gemaakt. Download de folders en lees de informatie rustig door op een tijdstip waarop het u past. Wij informeren u graag.

Bevalling en kraamzorg

U bent zwanger, gefeliciteerd! De Friesland helpt u graag, want in deze spannende tijd is het belangrijk om onbezorgd dingen uit handen te kunnen geven.

Informatiefolder bevalling en kraamzorg (pdf 0.45MB)

Hulpmiddelenzorg

Meer uitleg over hoe het precies werkt wanneer u een hulpmiddel nodig heeft en of u dit vergoed krijgt. 

Informatiefolder hulpmiddelen (pdf 0.84MB)

Klachten

Heeft u een klacht over het doen of juist nalaten van De Friesland, Zorgkantoor Friesland, huisarts, medisch specialist of apotheek? Lees hier hoe u dit kunt melden en wat de procedure hiertoe is. 

Informatiefolder klachten (pdf 0.07MB) 

Mondzorg

De mondzorg is in Nederland voor verzekerden tot en met 17 jaar en vanaf 18 jaar verschillend geregeld. Het onderscheid hiertussen leggen wij u hier uit. 

Informatiefolder mondzorg (pdf 0.25MB)

Wachtlijstbemiddeling

Niet overal zijn de wachtlijsten even lang. De wachttijden kunnen per ziekenhuis verschillen, zodat het de moeite waard is om hun wachttijden te vergelijken. Wanneer u lang moet wachten op een afspraak bij de specialist, een onderzoek of een operatie, dan kunt u Wachtlijstbemiddeling aanvragen bij De Friesland. De Wachtlijstcoördinator geeft u informatie over de wachttijden bij de verschillende ziekenhuizen en probeert samen met u een passende oplossing te vinden. 

Informatiefolder Wachtlijstbemiddeling (pdf 0.28MB)

Ziekenvervoer

Informatie over onder andere wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding van ziekenvervoer, de hardheidsclausule en de eigen bijdrage. 

Informatiefolder ziekenvervoer (pdf 0.41MB)

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor