Doorgaan naar hoofdinhoud

Naar het buitenland

Ziek worden is extra vervelend als u dit in het buitenland overkomt. Dan is het prettig om te weten dat u snel gebruik kunt maken van de zorgvoorzieningen in uw vakantieland

Spoedeisende hulp?

Neem bij spoedeisende hulp in het buitenland direct contact op met De Friesland Alarmcentrale. Het telefoonnummer vanuit het buitenland is +31 58 212 02 12, het e-mailadres is alarmservice@defriesland.nl. Het telefoonnummer staat ook op uw zorgpas.

Behandeling in het buitenland

U kunt ook in het buitenland terecht voor uw zorg. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering en van de behandeling. Informeer daarom vooraf altijd bij De Friesland of uw behandeling in het buitenland wordt vergoed. Vergoeding behandeling in het buitenland.

Europese zorgpas (EHIC)

De Europese Zorgpas geeft u recht op medisch noodzakelijke zorg bij tijdelijk verblijf in het buitenland (bijvoorbeeld een vakantie of werk). In landen binnen de Europese Unie en een aantal andere landen (Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Macedonië, Zwitserland en Australië), kunt u gebruikmaken van uw Europese Zorgpas (EHIC). De EHIC geeft geen dekking als u naar het buitenland bent gegaan om daar een bepaalde medische behandeling te ondergaan. Meer informatie over de zorgpas.Heeft u een vraag?

560.000 klanten

De Friesland heeft 560.000 klanten.


Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.


Altijd het juiste antwoord

Beoordeeld door de Nederlandse Zorgautoriteit.