Doorgaan naar hoofdinhoud

Naar het buitenland

Ziek worden is extra vervelend als u dit in het buitenland overkomt. Dan is het prettig om te weten dat u snel gebruik kunt maken van de zorgvoorzieningen in uw vakantieland.

Spoedeisende hulp?

Neem bij spoedeisende hulp in het buitenland zo spoedig mogelijk en zo mogelijk vooraf contact op met De Friesland Alarmcentrale, door Eurocross. Het telefoonnummer vanuit het buitenland is +31 58 212 02 12. Het telefoonnummer staat ook op uw zorgpas.

Behandeling in het buitenland

U kunt ook in het buitenland terecht voor uw zorg. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering en van de behandeling. Informeer daarom vooraf altijd bij De Friesland of uw behandeling in het buitenland wordt vergoed. Vergoeding behandeling in het buitenland.

Europese zorgpas (EHIC)

De Europese Zorgpas geeft u recht op medisch noodzakelijke zorg bij tijdelijk verblijf in het buitenland (bijvoorbeeld een vakantie of werk). In landen binnen de Europese Unie en een aantal andere landen (Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Macedonië, Zwitserland en Australië), kunt u gebruikmaken van uw Europese Zorgpas (EHIC). De EHIC geeft geen dekking als u naar het buitenland bent gegaan om daar een bepaalde medische behandeling te ondergaan. Meer informatie over de zorgpas.

 

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.1 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.1 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.