Doorgaan naar hoofdinhoud

Kwaliteit van zorg

Goed verzekerd zijn voor zorg is belangrijk. Daarbij is het essentieel dat de kwaliteit van de geleverde zorg ook goed is. Maar wat is eigenlijk goede kwaliteit? De Friesland maakt het voor u inzichtelijk.

 

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

Moeder met dochtertje

De Friesland & transparantie

De Friesland wil transparantie bevorderen en kwaliteit van zorg verbeteren. Om goede zorg te garanderen sluiten wij overeenkomsten met kundige zorgverleners. Samen met zorgverleners zoeken wij naar de beste zorg voor u. Belangrijke uitgangspunten zijn onder meer kwaliteit van zorg, deskundigheid en bereikbaarheid.

Arts bekijkt pati├źntendossier

Wat is kwaliteit van zorg

Wij willen onze verzekerden kwaliteit bieden door goed ons “huiswerk” te doen. Maar wat is eigenlijk goede kwaliteit? Nou, dat hangt af door wiens bril je kijkt.

Lees meer over kwaliteit van zorg

Hand op computermuis

Vind uw zorgverlener

Gemakkelijk zorgverleners vinden en vergelijken. De Friesland helpt u graag. Op basis van criteria die u belangrijk vindt, krijgt u een overzicht van de door ons gecontracteerde zorgverleners.

Vind uw zorgverlener

Man vult papier in

Help mee de zorg verder te verbeteren

Door de goede én minder goede ervaringen van alle patiënten te meten en te delen, maken we samen de kwaliteit van de zorg inzichtelijk. Deel uw zorgervaringen.

Deel uw ervaringen

Oudere vrouw krijgt kopje thee van verpleegster

Checklists

Hoe ziet goede zorg er precies uit? Voor 8 aandoeningen en voor geboortezorg hebben we een aantal punten voor u op een rijtje gezet. Een soort checklist.


Lees meer over de checklists

Vrouw springt over hek

Voorkomen is nóg slimmer dan genezen

Preventie, door gezond te eten en voldoende te bewegen. Zelf letterlijk en figuurlijk energie steken in de bescherming en het onderhoud van uw eigen gezondheid.

Lees meer over preventie

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.