Doorgaan naar hoofdinhoud

Kortlopende reisverzekering

Kies de verzekering die het beste past bij uw vakantiepatroon. Voor een korte of eenmalige vakantie, kiest u voor de kortlopende reisverzekering. Gaat u vaker op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering misschien meer iets voor u. U bent het hele jaar dan goed verzekerd.

Bagage standaard meeverzekerd

€ 0,95 p.p. per dag*

Online afsluiten

Heeft u hulp nodig tijdens uw reis? U kunt over de hele wereld 24 uur per dag, 7 dagen per week rekenen op hulp via De Friesland Alarmcentrale. En ook extra verblijf-, communicatiekosten en een ongevallenverzekering vallen er standaard onder. Bereken uw premie.

Basisdekking

Met de kortlopende reisverzekering heeft u een uitgebreide basisdekking voor buitengewone kosten en hulpverlening. Ook is uw bagage meeverzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal. 

Aanvullende modules

U kunt de basisdekking uitbreiden met de volgende modules:

 • Geneeskundige kosten
  Als u een zorgverzekering bij De Friesland heeft, hoeft u de geneeskundige kosten niet mee te verzekeren. De kosten voor spoedeisende geneeskundige hulp zijn dan voldoende verzekerd op uw ziektekostenverzekering. Het wettelijk en vrijwillig eigen risico op de basisverzekering kunt u door middel van deze dekking meeverzekeren.
 • Hulp voor automobilisten
  Als u op vakantie pech heeft met uw auto, motor, aanhangwagen of caravan, of een ongeluk krijgt, zorgen wij voor het transport. En natuurlijk regelen we vervangend vervoer, zodat u uw vakantie gewoon voort kunt zetten.
 • Geld
  Geld is niet verzekerd in de basisdekking, maar u kunt het meeverzekeren tegen verlies en diefstal, tot een bedrag van € 750,- per polis.
 • Bijzondere sporten
  Bij een doorlopende reisverzekering zijn bijzondere sporten, zoals skiën, standaard meeverzekerd. Bij een kortlopende verzekering moeten deze apart meeverzekerd worden. 

Premie en aanmelden

De premies staan in het premieoverzicht. Of bereken uw premie voor uw reisverzekering en meld u direct aan.

Voorwaarden

Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Lees de voorwaarden van de kortlopende en doorlopende reisverzekering.

Schade melden

Een ongeluk, ziekte of diefstal heeft uw vakantie verstoord? U kunt uw schade of medische kosten aan ons doorgeven. Wij leggen u graag uit hoe u uw schade aan ons kunt melden.

*exclusief assurantiebelasting en poliskosten.