Doorgaan naar hoofdinhoud

Gecombineerde leefstijlinterventie vanaf mei in Friesland

Verzekerden van De Friesland Zorgverzekeraar met overgewicht en een gezondheidsrisico kunnen nu via de basisverzekering op verschillende plaatsen in Friesland meedoen aan de zogeheten Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).

De Friesland heeft drie zorgaanbieders in Friesland hiervoor gecontracteerd. Ketenzorg Friesland in Heerenveen, zorggroep Catena in Drachten en de Fysiotherapie Coöperatie Friesland gaan samen de leefstijlinterventies actief aanbieden. Vanaf 1 mei starten de eerste groepen.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

Naast overgewicht moet er sprake zijn van nog een ander gezondheidsrisico zoals een chronische ziekte of een hoge bloeddruk. De huisarts bepaalt tijdens een consult of de patiënt voldoende gemotiveerd is om het twee jaar durend GLI-programma te doorlopen.

Waar kan ik mij melden voor GLI?

De huisarts verwijst u door naar de zorgaanbieders van de gecombineerde leefstijlinterventies. De leefstijlcoaches daar doen vervolgens nog een intakegesprek om er zeker van te zijn dat de deelnemers zich er bewust van zijn dat de GLI niet vrijblijvend is en dat ze er twee jaar aan vast zitten.

Waar kan ik in de buurt terecht voor GLI?

Verspreidt over Friesland starten vanaf mei de eerste GLI groepen, de leefstijlcoach informeert u waar in de buurt. De zorgaanbieders trekken samen op en verwijzen naar elkaar door als dat nodig is.

Wat betekent het GLI programma voor mij?

Er zijn drie verschillende interventies mogelijk. In het eerste jaar van het GLI-programma ligt de nadruk op gewichtsverlies en gedragsverandering door een combinatie van gezonde voeding, meer beweging en de psyche. In veel gevallen kan het gewichtsverlies leiden tot het minderen van of het helemaal stoppen met medicatie. Het tweede jaar is vooral bedoeld om de nieuwe leefstijl te kunnen behouden.

Vergoed vanuit de basisverzekering

De gecombineerde leefstijlinterventie zit sinds 1 januari 2019 in het basispakket. Deelnemers hoeven geen eigen risico te betalen. Het is de eerste vorm van preventie die wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Bij de vergoeding van GLI leest u meer over de voorwaarden en vergoedingen.

 

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.