Doorgaan naar hoofdinhoud

De Friesland bedankt alle zorgaanbieders

Update | 19.03.2020

Alle medewerkers in de zorg zetten alle zeilen bij om ervoor te zorgen dat iedereen de noodzakelijke zorg krijgt. Ziekenhuizen, huisartsen, laboratoria, en veel andere zorgorganisaties hebben met deze pandemie hun handen vol aan het verlenen van goede zorg. De Friesland heeft enorme waardering voor de inzet en flexibiliteit van zorgaanbieders en helpt waar dat op dit moment nodig is.

De Friesland neemt haar rol

Als grootste zorgverzekeraar in Friesland stemmen wij met onder meer zorgaanbieders en de Regionale Overleggen Acute Zorgketen (ROAZ) af wat op dit moment nodig is en waar wij kunnen helpen. Ons doel daarbij is om zorgorganisaties en zorgprofessionals optimaal te faciliteren in het belangrijke werk dat zij doen. Bijvoorbeeld met betrekking tot onder meer capaciteit, beschikbaarheid van hulpmiddelen of faciliteiten en eventuele financiële knelpunten.

De zorg voor het coronavirus raakt ook andere delen van de zorg

Het opvangen en verzorgen van met het coronavirus besmette patiënten en andere patiënten met acute problemen, heeft momenteel vanzelfsprekend voorrang. Onze inzet is daarom als eerste gericht op de zorgverleners die deze noodzakelijke zorg verlenen. Maar de huidige omstandigheden raakt ook veel andere zorgaanbieders en zorgverleners. Naast zorginhoudelijke uitdagingen leidt de crisis ook tot financiële onzekerheden voor zorgaanbieders. De Friesland werkt regionaal al veel jaren samen met de meeste zorgaanbieders. Wij doen wat in ons vermogen ligt hen te helpen deze lastige periode door te komen. Wij nemen daarin onze verantwoordelijkheid.

Planbare zorg veelal uitgesteld

We zien dat op steeds meer plaatsen ‘planbare’ ingrepen en behandelingen worden uitgesteld. Dat gaat gepaard met moeilijke keuzes die zorgverleners in deze bijzondere omstandigheden soms moeten maken. We begrijpen dat dit voor onze verzekerden, vooral als zij al wat langer op een behandeling hebben gewacht, vervelend en belastend kan zijn. Maar gezien de bijzondere omstandigheden vertrouwen we op begrip van onze verzekerden voor de afweging die zorgaanbieders moeten maken.

Alle zorgverzekeraars werken samen

Onze brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft hierover ook een brief aan verschillende branche- en beroepsorganisaties in de zorg verzonden. Daarin is aangegeven wat zorgverzekeraars en zorgkantoren op hoofdlijnen (gaan) doen. Ons gezamenlijk doel is te zorgen dat zorgverleners niet onnodig worden belast met financiële onzekerheid of bureaucratie.

Actueel coronavirus

Dokter Appke voor uw gezondheidsvragen
Door het coronavirus krijgen huisartsen veel vragen. Is uw huisarts moeilijk bereikbaar? Dan kunt u uw vraag ook stellen aan onze Dokter Appke, onze gratis te downloaden app voor gezondheidsvragen. Vragen stellen kan ook ’s avonds en in het weekend.

Als u met spoed zorg nodig hebt, bel dan met uw huisarts of - buiten kantooruren - de huisartsenpost. Op de website van het RIVM staat wanneer u zich telefonisch moet melden bij de huisarts of de GGD.

Download de app

Actuele informatie RIVM over het coronavirus

Op de website van het RIVM vindt u de meest actuele informatie over het en maatregelen die genomen worden in aanpak van het coronavirus.

Lees meer over het coronavirus

Veelgestelde vragen over uw reis-en annuleringsverzekering

Meer weten over het coronavirus en uw reis- en annuleringsverzekering? Hier vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden op een rij.

Lees meer over het coronavirus en uw reis-en annuleringsverzekering

Actuele informatie Ministerie van Buitenlandse zaken

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u de meest actuele informatie en reisadviezen.

Lees meer over reisadviezen