Doorgaan naar hoofdinhoud

Wat wordt vergoed uit de aanvullende tandartsverzekering?

Verzekerd bedrag 

U heeft bij De Friesland keuze uit drie aanvullende tandartsverzekeringen: de AV Tand Standaard (tot max. € 250,- per jaar), AV Tand Extra (tot max.€ 500,- per jaar) en AV Tand Optimaal (tot max. € 1000,- per jaar).

100% vergoeding

Voor de meest voorkomende kosten krijgt u een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes). Ook de eigen bijdrage uit de basisverzekering voor een volledige boven- en/of volledige onderprothese wordt 100% vergoed.

80% vergoeding

Overige codes zoals bijvoorbeeld het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling worden 80% vergoed. Alleen vanuit de AV Tand Optimaal worden materiaal- en techniekkosten vergoed (80% vergoeding). Dit zijn de materiaal- en techniekkosten voor het maken van bijvoorbeeld een kroon of een brug.

Orthodontie vanaf 18 jaar 

Orthodontie vanaf 18 jaar wordt vanuit de AV Tand Optimaal eenmalig tijdens de gehele verzekeringsduur vergoed tot maximaal € 750,-. Dit telt mee voor de maximale vergoeding van € 1000,- per jaar.

Voorwaarden

Bekijk uw vergoeding in de voorwaarden van de aanvullende tandartsverzekeringen.

Afsluiten tandartsverzekering

U bent van harte welkom bij De Friesland. Meld u voor 1 januari 2019 aan en kies bij de aanmelding uw aanvullende tandartsverzekering. 

Bent u al verzekerd bij De Friesland? Geef de wijziging van uw verzekering voor 1 februari 2019 aan ons door. Dit kan vanaf half november zijn eenvoudig via Mijn De Friesland of neem contact met ons op.

Let op: een aanvullende verzekering Tand Optimaal kan niet worden afgesloten in combinatie met een Zelf Bewust Polis.

Vragenlijst AV Tand Optimaal

Kiest u voor de AV Tand Optimaal, dan vragen wij u om bij uw aanmelding een vragenlijst in te vullen. Op basis hiervan wordt bepaald of u de AV Tand Optimaal kunt afsluiten.

Bent u al verzekerd bij De Friesland? U kunt half november uw verzekering aanpassen in Mijn De Friesland. Wij sturen u dan voor de AV Tand Optimaal een aanvraagformulier toe. U kunt ook direct het aanvraagformulier invullen. Op basis van het aanvraagformulier wordt bepaald of u de AV Tand Optimaal kunt afsluiten.


Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.