Doorgaan naar hoofdinhoud

Hoe meld ik mijn pasgeboren kind aan?

Van harte gefeliciteerd met uw zoon of dochter! Naast de speciale gebeurtenis van een geboorte, zijn er ook praktische zaken die geregeld moeten worden. Bijvoorbeeld het afsluiten van een zorgverzekering, zodat ook uw kind kan rekenen op de beste zorg.

Aanmelden van uw kind

U kunt uw baby eenvoudig bij ons aanmelden door binnen 4 maanden na de geboorte de volgende gegevens aan ons door te geven. Dit kan via Mijn De Friesland, telefonisch of in één van onze servicepunten.

  • volledige naam van uw kind; 
  • geboortedatum van uw kind; 
  • geslacht van uw kind; 
  • burgerservicenummer (BSN) van uw kind;
  • de verzekeringnemer van de polis van uw kind. 

Inschrijven van uw kind

Na ontvangst van bovenstaande gegevens schrijven wij uw kind in met ingang van zijn of haar geboortedatum. Na inschrijving ontvangt de verzekeringnemer een polisblad waarop het verzekerdennummer van het kind vermeld staat. Binnen 3 à 4 weken na inschrijving ontvangt de verzekeringnemer een zorgpas voor het kind.

Verzekeringnemer en aanvullende verzekering

Wanneer u of uw partner een aanvullende verzekering heeft afgesloten, mag uw kind tot zijn of haar 18de verjaardag gratis gebruikmaken van dezelfde aanvullende verzekering. Wanneer u voor uw kind een andere aanvullende verzekering wilt afsluiten, betaalt u hiervoor premie.

 

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.