Doorgaan naar hoofdinhoud

Opzeggen

mevrouw voor apotheek

 

Jammer dat u erover denkt om bij ons weg te gaan. U kunt uw zorgverzekering uiterlijk 31 december van ieder jaar opzeggen. De opzegging gaat dan in op 1 januari van het daaropvolgende jaar. Wij kijken graag met u naar een zorgverzekering bij De Friesland die bij uw situatie past. Misschien is dat een wijziging van aanvullende verzekering of komt u in aanmerking voor collectiviteitskorting. Bel ons op (058) 291 31 31. Wij helpen u graag.

Uw zorgverzekering opzeggen?

U kunt ons op meerdere manieren bereiken om op te zeggen:

  • Via Mijn De Friesland *
  • Telefonisch via (058) 291 31 31
  • Stuur ons een brief via postbus 270, 8901 BB in Leeuwarden

* Een opzegging in verband met een verhuizing naar het buitenland of een scheiding kunt u niet via Mijn De Friesland doorgeven.

De volgende gegevens hebben we van u nodig:

  • Uw verzekerdennummer
  • De reden van opzegging
  • Welke verzekering (basis- of aanvullende) moet worden opgezegd
  • De gewenste ingangsdatum
  • Voor welke verzekerden de opzegging geldt
  • Uw handtekening (bij opzegging per brief). 

Let op: u bent wettelijk verplicht voor 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Uw nieuwe zorgverzekering gaat vervolgens met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Tussentijds opzeggen

In bepaalde gevallen kunt u de zorgverzekering bij De Friesland door het jaar heen ook opzeggen. Bijvoorbeeld als u in het buitenland gaat wonen of als u gaat scheiden. U kunt contact met ons opnemen via (058) 291 31 31. Gaat u wonen en/of werken in het buitenland? Dan kunt u uw opzegging ook online regelen via dit formulier.

Wijziging premie of voorwaarden in uw nadeel 

Wijzigt De Friesland de voorwaarden of de premie in uw nadeel? We laten we dit de verzekeringnemer altijd minimaal zes weken voor de wijziging (schriftelijk) weten. De verzekeringnemer mag dan de verzekering tussentijds opzeggen. De opzegging moeten wij ontvangen binnen een maand na ontvangst van het bericht en gaat in per de ingangsdatum van de wijziging.

Is het een wettelijke wijziging vanuit artikel 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet? Dan mag de verzekeringnemer de verzekering niet tussentijds opzeggen. Heeft u hierover vragen, neem dan contact met ons op. 

Reisverzekering of annuleringsverzekering 

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering hebben een looptijd van één jaar. Bekijk wanneer en hoe u uw doorlopende reisverzekering of annuleringsverzekering kunt opzeggen.  

 

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

Meer informatie

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.1 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.1 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.