Doorgaan naar hoofdinhoud

Informatieve folders

Wij hebben een aantal informatieve folders gemaakt. Download de folders en lees de informatie rustig door op een tijdstip waarop het u past. Wij informeren u graag. 

Bevalling en Kraamzorg

U bent zwanger, gefeliciteerd! De Friesland helpt u graag, want in deze spannende tijd is het belangrijk om onbezorgd dingen uit handen te kunnen geven.
Informatiefolder bevalling en Kraamzorg

Hulpmiddelenzorg

Meer uitleg over hoe het precies werkt wanneer u een hulpmiddel nodig heeft en of u dit vergoed krijgt. 
Informatiefolder hulpmiddelen

Klachten

Heeft u een klacht over het doen of juist nalaten van De Friesland Zorgverzekeraar, Zorgkantoor Friesland, huisarts, medisch specialist of apotheek? Lees hier hoe u dit kunt melden en wat de procedure hiertoe is. 
Informatiefolder Klachten

Letselschade

Heeft u door een ongeval blijvend letsel opgelopen waardoor u bijvoorbeeld (deels) arbeidsongeschikt raakt? Als verzekerde van De Friesland kunt u kosteloos gebruik maken van de deskundige adviezen van Keuning Advocaten uit Leeuwarden. 
Informatiefolder Letselschade

Mondzorg

De mondzorg is in Nederland voor verzekerden tot en met 17 jaar en vanaf 18 jaar verschillend geregeld. Het onderscheid hiertussen leggen wij u hier uit. 
Informatiefolder mondzorg

Wachtlijstbemiddeling

Niet overal zijn de wachtlijsten even lang. De wachttijden kunnen per ziekenhuis verschillen, zodat het de moeite waard is om hun wachttijden te vergelijken. Wanneer u lang moet wachten op een afspraak bij de specialist, een onderzoek of een operatie, dan kunt u wachtlijstbemiddeling aanvragen bij De Friesland. De wachtlijstcoördinator geeft u informatie over de wachttijden bij de verschillende ziekenhuizen en probeert samen met u een passende oplossing te vinden. 
Informatiefolder wachtlijstbemiddeling

Ziekenvervoer

Informatie over onder andere wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding van ziekenvervoer, de hardheidsclausule en de eigen bijdrage. 
Informatiefolder ziekenvervoer 2018
Informatiefolder ziekenvervoer 2019

 

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.1 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.1 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.